031-87 54 79
Mölndals Parkering
Du är här:Hem/Mölndalsbostäder

Mölndalsbostäder

Mölndalsbostäder2021-10-29T14:24:18+02:00

Försäljningen av p-tillstånd i områdena Delbanco, Stensjön, Kålleredgården, Heljered samt Lejonslättsgatan 54-60 börjar den 2 november klockan 09:00!

Välkommen till oss!

Vi vill börja med det viktiga först: Välkommen som kund till oss på Mölndals Parkering.

Mölndalsbostäder och vi på Mölndals Parkering har ingått ett samarbete kring uthyrningen av deras parkeringsplatser utan tak. Genom samarbetet kan hanteringen av uthyrningen digitaliseras och målet är att leverera en smidigare kundupplevelse och på sikt även nya möjligheter.

Vi har avslutat arbetet med att digitalisera Eklanda. Från den 1 september 2021 är det dags för områden Bifrost och Lerbrännargatan som Mölndalsbostäder informerat berörda hyresgäster om. Mölndalsbostäder kommer att gå ut med en skrivelse när det är dags för resterande områden att flytta över till oss.  Vår gemensamma ambition är att flytten sker under hösten. Nedan följer instruktioner till de som bor i områden som digitaliserats eller till de som fått meddelande om digitalisering.

Först behöver man registrera ett konto hos oss här via denna hemsida. Har du redan ett konto hoppa till nästa stycke ”Köpa Mölndalsbostäders parkeringstillstånd hos Mölndals Parkering”

Registreringen tar normalt endast ett par minuter men första gången är alltid första gången. Följande behövs för att skapa ett konto:

  • Aktivt mobilnummer
  • Mobilen
  • Webbläsare, i mobilen funkar men vi rekommenderar en större skärm, helst dator.
  • Ett betalkort
  • Det betalkortet normalt kräver för att användas på nätet. (till exempel: öppnas för näthandel, BankID/SMS)

Skapa och förbereda konto hos Mölndals Parkering

Vi säljer många olika parkeringstillstånd och olika tillstånd kräver olika saker av våra kunder De tillstånd som vi skall sälja till kunder som bor hos Mölndalsbostäder kräver att alla fyra steg i denna instruktion följs.

Steg 1. Välj mobilnummer med omsorg. Alla våra konton är kopplade till ett mobilnummer och de tillstånd man köper nås via inloggning med det numret. Välj därför ett nummer som är ert eget och som ni inte planerar byta i första taget. Ett parkeringstillstånd kan bara ha ett mobilnummer kopplat till sig men det räcker även om ni är flera som delar på det.

Steg 2. Skapa kontot. Detta görs i vår nätportal UserWeb som enklast nås via knappen här:

Skapa konto här

Behöver du hjälp kan du kika på vår lilla fusklapp som du hittar under titeln ”Så här gör du”

Steg 3. Logga in på kontot och fyll i uppgifterna i ”Min profil”. Glöm inte att klicka på ”Spara” när uppgifterna är på plats.

Steg 4. Lägg till betalningsmedel. Precis under ”Min profil” i menyn finns ”Betalningsmedel”. Man kan ha ett eller flera kort kopplade till ett konto. Klicka på den stora knappen ”+ Lägg till betalkort” och följ instruktionerna som kommer upp på skärmen för att lägga till ett betalkort. Registreringen är klar när kortet syns på Betalningsmedelssidan.

För hjälp och frågor finns vi på tel. 031-87 54 79. Det går även bra att e-posta: mpab@mpab.molndal.se

Köpa Mölndalsbostäders parkeringstillstånd hos Mölndals Parkering

Parkeringstillstånden köper du via kontot du skapat hos oss. För att köpet ska gå igenom behöver du tre saker:

  1. En så kallad kupongkod för att aktivera Mölndalsbostäders produkter i ditt område. Koden hittar du som redan idag har en plats i brevet du fått av Mölndalsbostäder. Om du är ny kund får du koden från Mölndalsbostäder eller oss på Mölndals Parkering
  2.  Kontraktsnumret på din lägenhets/lokals hyreskontrakt med Mölndalsbostäder. Du hittar det i brevet du fått från Mölndalsbostäder, på boendekontraktet eller via ”Mina Sidor” på molndalsbostader.se
  3. Fordonets registreringsnummer. Du kan normalt registrera upp till tre olika fordon samtidigt på en  fast plats. Dessa går vid behov enkelt att byta via webb eller vår app Molndal P.

Ditt tillstånd köper du i 5 enkla steg:

Steg 1: Logga in på ditt konto via knappen nedan:

Logga in

Steg 2. Logga in på kontot. Om du ännu inte fyllt i din profil samt lagt till ett betalningsmedel, se stycket ”Skapa och förbereda konto hos Mölndals Parkering” ovan.

Steg 3. Klicka på ”Köp Parkeringstillstånd” i menyn till vänster, bocka i ”Använd Kupongkod” och fyll i koden för ditt område.

Steg4. Välj område i listan eller klicka på nålen i kartan, välj därefter produkt genom att klicka på den och fyll i det som efterfrågas. Läs produkttexten.
OBSERVERA! Du måste välja samma typ av parkeringsprodukt och samma platsnummer som du har idag. Väljer du en annan produkt eller annat platsnummer, kommer köpet att makuleras och du riskerar att förlora din befintliga plats. 

Steg 5. Bocka i villkorstexten, tryck nästa, kontrollera det du matat in och klicka på ”Köp”. När bekräftelsen kommer och du även hittar produkten under ”Mina Parkeringstillstånd i Menyn är köpet klart.

För hjälp och frågor finns vi på tel. 031-87 54 79. Det går även bra att e-posta: mpab@mpab.molndal.se

Vi har även en FAQ som du hittar här på sidan.

Så här gör du:

Skapa konto2021-04-26T14:09:20+02:00

Klicka på ”Ny Användare”

Ange det mobilnummer som du vill administrera kontot med. Undvik att använda nummer som inte är personliga, tex arbetsmobilen.
Klicka på ”Skicka SMS”.

Fyll i koden du fick i SMS:et och klicka på ”Validera kod”

Hitta på ett bra lösenord och klicka på ”Spara”.

Kontot är nu skapat. Klicka på ”Logga in”

Du är nu inloggad. Härifrån administrerar du dina uppgifter, betalmedel samt p-tillstånd.

Fylla i uppgifter och lägga till betalningsmedel2021-04-29T08:27:31+02:00

I menyn till vänster klickar du på ”Din Profil” och fyll i dina uppgifter. Alla rutor är obligatoriska. När du är klar klicka på ”Spara”

På denna sida kan du även byta lösenord om du skulle behöva det.

I menyn till vänster klicka på ”Betalningsmedel”.

Här behöver du lägga till minst ett kort. Lägger du till flera, till exempel ett privat- och ett företagskort, kommer du kunna välja vilket kort som skall användas för varje produkt du köper. Väljer du lägga till flera kort måste ett utses som huvudkort. Detta kort kommer dels att vara förvalt vid köp men även användas om något av de andra korten inte fungerar.

Klicka på ”Lägg till betalkort”.

Vår portal för säkra kortköp öppnas. Ett litet belopp kommer at debiteras och återbetalas ditt kort under registreringen. Du kan välja mellan Visa, MasterCard eller Maestro genom att klicka på de.

Tänk på att öppna ditt kort för internetköp under registreringen.

Fyll i alla uppgifter. Fortsätt genom att klicka på den stora ljusblå knappen med text som börjar med ”Ja, jag godkänner…”

I nästa steg behöver du bekräfta ditt kort. Detta skiljer sig från kortutgivare till kortutgivare vilket betyder att vi måste hänvisa till att följa instruktionerna som ges. När registreringen är klar skall du ha slussats tillbaka till den vy du började med men där se ditt kort.

Köpa P-tillstånd2021-05-27T07:53:49+02:00

I menyn till vänster klicka på ”Köp parkeringstillstånd” och bocka i Använd kupongkod. Här fyller du i koden som gäller för ditt boende. Har du inte din kod kontakta kundtjänst.

När koden är ifylld dyker parkeringsområden knutna till ditt boende upp. Du kan välja ditt parkeringsområde i menyn eller klicka på markeringen i kartan.

När område valts visas de produkter som erbjuds dig på orådet samt om det finns lediga platser eller inte, samt möjlighet till att köa.
Klicka på önskad produkt.

Fyll i uppgifter som efterfrågas, följ instruktioner.

Om startdatum går att ändra välj det som passar dig bäst. Vi säljer p-tillstånd per kalendermånad och man väljer alltid den förste i respektive månad som startdatum. Går den förste i innevarande månad att välja räknas priset normalt automatiskt ner motsvarande dagar som passerat i månaden.

Om du hyr en fast plats och av någon anledning inte vill ange ditt regnummer så ber vi dig att fylla i platsnummer i den rutan.

I rutan hyreskontraktsnummer måste du ange det nummer som anges på ditt hyreskontrakt för lägenheten eller lokalen du hyr. Detta nummer måste anges i sin helhet och komma från ett giltigt avtal annars kommer köpet av p-tillstånd inte gå igenom.

Glöm inte att godkänna köpevillkoren.

Klicka på ”Fortsätt”

Titta igenom din beställning och slutför den.

Köpet/Beställningen är avslutad när du ser en Bokningsbekräftelse på skärmen. Observera att om du valt en produkt med startdatum i framtiden har inga pengar dragits från ditt kort. Detta görs normalt under natten till att p-tillståndet börjar gälla. Tänk även på att pengar dras inför varje månad p-tillståndet skall gälla för.

Klicka på ”Mina parkeringstillstånd” i menyn till vänster. Här skall du nu se ditt p-tillstånd. Här kan du även avsluta tillståndet samt byta registreringsnummer för vilket tillståndet skall vara giltigt för.

I menyn till vänster hittar du även ”Mina köp” där du hittar alla köp samt kvitton för utskrift.

Till toppen