Mölndalsbostäder

Mölndalsbostäder2023-10-10T15:50:22+02:00

Välkommen som kund till oss på Mölndals Parkering

Mölndalsbostäder och vi på Mölndals Parkering har ingått ett samarbete kring uthyrningen av deras parkeringsplatser utan tak. Genom samarbetet kan hanteringen av uthyrningen digitaliseras och målet är att leverera en smidigare kundupplevelse och på sikt även nya möjligheter.

Först behöver man registrera ett konto hos oss här via denna hemsida. Har du redan ett konto hoppa till nästa stycke ”Köpa Mölndalsbostäders parkeringstillstånd hos Mölndals Parkering”

Följande behövs för att skapa ett konto:

  • Aktivt mobilnummer
  • Mobilen
  • Webbläsare, i mobilen funkar men vi rekommenderar en större skärm, helst dator.
  • Ett betalkort
  • Det betalkortet normalt kräver för att användas på nätet. (till exempel: öppnas för näthandel, BankID/SMS)

Skapa och förbereda konto hos Mölndals Parkering

Vi säljer många olika parkeringstillstånd och olika tillstånd kräver olika saker av våra kunder De tillstånd som vi skall sälja till kunder som bor hos Mölndalsbostäder kräver att alla fyra steg i denna instruktion följs.

Steg 1. Ditt mobilnummer som även är blir ditt användarnamn. Undvik att välja jobbmobilnummer eller annat tillfälligt mobilnummer eftersom du måste skapa nytt konto när du inte längre har kvar mobilnumret.

Steg 2. Skapa kontot. Detta görs i vår nätportal UserWeb som enklast nås via kappen här:

Behöver du hjälp kan du kika på vår lilla fusklapp som du hittar under titeln ”Så här gör du”

Steg 3. Logga in på kontot och fyll i uppgifterna i ”Min profil”. Glöm inte att klicka på ”Spara” när uppgifterna är på plats.

Steg 4. Lägg till betalningsmedel. Precis under ”Min profil” i menyn finns ”Betalningsmedel”. Man kan ha ett eller flera kort kopplade till ett konto. Klicka på den stora knappen ”+ Lägg till betalkort” och följ instruktionerna som kommer upp på skärmen för att lägga till ett betalkort. Registreringen är klar när kortet syns på Betalningsmedelssidan.

Köpa Mölndalsbostäders parkeringstillstånd hos Mölndals Parkering

Parkeringstillstånden köper du via kontot du skapat hos oss. För att köpet ska gå igenom behöver du tre saker:

  1. En så kallad kupongkod för att aktivera Mölndalsbostäders produkter i ditt område. Koden består av 5 tecken MB och de tre första siffrorna i ditt bostadshyreskontrakt, till exempel MB123.
  2. Kontraktsnumret på din lägenhets/lokals hyreskontrakt finns på Mölndalsbostäders ”Mina Sidor” på molndalsbostader.se
  3. Fordonets registreringsnummer. Du kan registrera upp till tre fordon på platsen. Dessa går enkelt att byta vid behov via webb eller vår app Molndal P.

Ditt tillstånd köper du i 5 enkla steg:

Steg 1: Logga in på ditt konto via knappen nedan:

Steg 2. Logga in på kontot. Om du ännu inte fyllt i din profil samt lagt till ett betalningsmedel, se stycket ”Skapa och förbereda konto hos Mölndals Parkering” ovan.

Steg 3. Klicka på ”Köp Parkeringstillstånd” i menyn till vänster, bocka i ”Använd Kupongkod” och fyll i koden för ditt område.

Steg 4. Välj område i listan eller klicka på nålen i kartan, välj därefter produkt genom att klicka på den och fyll i det som efterfrågas. Läs produkttexten.

Steg 5. Läs igen villkorstexten och godkänn, tryck nästa, kontrollera det du matat in och klicka på ”Köp”. När bekräftelsen kommer och du även hittar produkten under ”Mina Parkeringstillstånd i menyn är bokningen klart och systemet kommer automatiskt att dra pengar från ditt betalkort för din parkeringsplats den siste i varje månad.

För hjälp och frågor finns vi på tel. 031-87 54 79. Det går även bra att e-posta: mpab@mpab.molndal.se

Vi har även en FAQ som du hittar här på sidan.

Så här gör du:

Skapa konto2023-10-24T11:01:16+02:00

Klicka på ”Skapa konto här”

Ange det mobilnummer som du vill administrera kontot med. Undvik att använda nummer som inte är personliga, tex arbetsmobilen.
Klicka på ”Skicka kod”.

Fyll i koden du fick i SMS:et i rutan ”Engångskod”

Klicka på ”logga in”

Fylla i uppgifter och lägga till betalningsmedel2023-10-24T11:14:03+02:00

I menyn uppe i höger hörn klickar du på ”Din Profil” och fyll i dina uppgifter. Alla rutor är obligatoriska. När du är klar klicka på ”Spara”

I menyn uppe i höger hörn klicka på ”Betalningsmedel”.

Här behöver du lägga till minst ett kort. Lägger du till flera, till exempel ett privat- och ett företagskort, kommer du kunna välja vilket kort som skall användas för varje produkt du köper. Väljer du lägga till flera kort måste ett utses som huvudkort. Detta kort kommer dels att vara förvalt vid köp men även användas om något av de andra korten inte fungerar.

Klicka på ”Lägg till betalkort”.

Vår portal för säkra kortköp öppnas. Ett litet belopp kommer at debiteras och återbetalas ditt kort under registreringen. Du kan välja mellan Visa, MasterCard eller Maestro genom att klicka på de.

Tänk på att öppna ditt kort för internetköp under registreringen.

Fyll i alla uppgifter. Fortsätt genom att klicka på den stora ljusblå knappen med text som börjar med ”Ja, jag bekräftar min betalning”

I nästa steg behöver du bekräfta ditt kort. Detta skiljer sig från kortutgivare till kortutgivare vilket betyder att vi måste hänvisa till att följa instruktionerna som ges. När registreringen är klar skall du ha slussats tillbaka till den vyn du började med och där ser du ditt kort.

Områdeskartor Mölndalsbostäder

Till toppen